Problem with emoji in Macro inserting data

Share your favorite FastKeys commands
Post Reply
vinidlidoo
Posts: 4
Joined: May 29th, ’17, 03:48

Post by vinidlidoo » Jun 1st, ’21, 01:53

Hi,
I'm using Macros > Insert Data > File Contents
to store a .txt file template that includes an emoji:

...
🤝Meeting Notes
...

When I use my Text Expander string to trigger it, it comes out garbled:

..
、扨eeting Notes
..
vinidlidoo
Posts: 4
Joined: May 29th, ’17, 03:48

Post by vinidlidoo » Jun 1st, ’21, 02:06

Btw, the 'Send' code is simply:

Code: Select all

%FILE_Meeting_txt% 
where the emoji is stored inside the file.
jvroom
Posts: 17
Joined: Apr 30th, ’21, 12:37

Post by jvroom » Jun 1st, ’21, 12:33

I'm not a strong FastKeys user/programmer/etc. so I can't help you any more than pointing you to the link below that may lead you to a possible solution to your problem/issue/goal. The topic looks promising (relates to your question to an extent), but I'm not certain it will totally solve your problem, or be able to assist you in some way. Regardless, I wish you luck working through your issue to a satisfactory conclusion...

:idea: https://gitlab.com/smart-autohotkey/emojione
User avatar
Tom
Posts: 510
Joined: Nov 24th, ’15, 23:39

Post by Tom » Jun 2nd, ’21, 15:47

vinidlidoo wrote:
Jun 1st, ’21, 01:53
When I use my Text Expander string to trigger it, it comes out garbled:
..
、扨eeting Notes
Try saving your txt file using "UTF-8 with BOM" encoding.
vinidlidoo
Posts: 4
Joined: May 29th, ’17, 03:48

Post by vinidlidoo » Jun 2nd, ’21, 22:10

Thank you Tom. That solved my problem!
Post Reply